Мини рокля – прекрасен вариант за летни комбинации

мини рокля

Размишлявайки по-дълбоко, осъзнавам че мини дължината на роклята е моя възлюбена не само през топлите месеци на годината. Този вариант на дължина на рокли се вписва перфектно в моите модни комбинации през всички сезони. Най-много ме спасява през летните дни, когато жегата наистина се изправя като предизвикателство за нашата женствена и стилна изразност.

Полезни съвети за градската мода

Подчертаваме, че при формални събития или корпоративни обстоятелства, трябва да бъдем внимателни със стиловите ни избори. (Макар че всички сме свидетели на дръзкия стил на първата дама на Франция, която отворено изразява привързаността си към мини рокли, доказвайки, че въпросът касае повече таланта за съчетаване на цветовете и десените, отколкото за самата дължина на роклята).

Струва си да знаете, че отново във Франция мини роклите се считат по-скоро за символ на индивидуалност и свобода, а не толкова като инструмент за привличане. Първият известен модел на мини пола се дължи на талантливия дизайнер Жан Пату. През ранните 20 години на миналия век, тенис шампионката Сюзан Ленглен се обръща към него, за да създаде модел на пола, с който да се изявява на Олимпийските игри и той го прави по най-добрия начин!

Обаче, да се завърнем към нашите летни дни в града! Ако обстоятелствата ни позволяват да не сме прекалено официални, мини роклята може да се окаже най-добрият ни приятел. Разбира се, следвайки няколко лесни правила:

Колко късо е твърде късо?

Аз прилагам един много лесен тест: в напълно изправено положение пускам ръцете си до тялото: ако полата или роклята е по-дълга от нивото на пръстите, значи всичко е ок! Ако не е – класираме я за употреба на плажа!

Как се комбинира?

Добре е, ако залагаме на къса пола или рокля, да сме една идея по-консервативни с горната част на тоалета. След като сме решили да акцентираме върху краката, бюстът остава на заден план. Изчистена тениска, структурирано сако или кожено яке са чудесни допълнения към такъв стайлинг. Ако искате да завършите летния си тоалет, може да добавите небрежно бижу и малка дамска чанта.

Как да си избера обувките?

При обувките важи едно единствено правило, което парижанките стриктно спазват: колкото по-къса е полата, толкова по-малък е токът. С други думи, когато носим мини, най-удачната комбинация са обувки тип: балеринки, еспадрили, фини равни сандали, гуменки, мокасини. Ако все пак не можем да устоим на желанието да сложим ток (както аз в случая), то той не трябва да надвишава 5 см. Особено добро допълнение към такъв стайлинг са обувки с телесен цвят, защото оптически издължават още повече краката!

Рокля и слънчеви очила: Tally Weijl
Сако: Andrews
Дамска чанта: BagsLine

Снимки: Мартина Тодорова