Всеки момент от пътуването е най-добрият момент

Всеки момент от пътуването е най-добрият

Практически съвети как да ни е леко и спокойно, когато заминаваме за дълъг уикенд и не желаем да мъкнем голям куфар със себе си.

Случвало ли ти се е да гледаш с тих ужас малкия куфар за ръчен багаж и да се чудиш как ще си вземеш онази любима рокля, пет чифта обувки (защото всичко се случва), 7 тениски, три вида дънки, бельо, шапки, аксесоари, книги, техника…

пътуване с малък ръчен куфар

Години наред при мен ситуацията беше точно такава до момента, в който ужасът ми от носене на (тежък) куфар надделя и реших, че трябва да си измисля система, която да ми позволява да пътувам леко, без да се лишавам от възможността да сменям стайлинга си и да се адаптирам към различни планирани и непланирани ситуации.

Лятото е по-благодатно като период за леко пътуване, защото времето е топло, дрехите са леки и ефирни.

Как да вземем най-малкото, но достатъчно

Ако се придържаме към някои прости правила, пътуването се превръща в истински приятно преживяване.

багаж за дълъг уиекнд

На практика, винаги преди пътуването се осведомявам за метеорологичната обстановка и за различните активности, които ще бъдат част от него. След това си правя списък на абсолютно необходимите неща, които трябва да взема задължително: лични документи, билети, резервации, банкови карти, пари, застраховка. В повечето случаи тези елементи са постоянна величина, както са и тоалетните принадлежности (при тях варира основно слънцезащитният фактор, както и това дали пътувам само с ръчен багаж или имам по-голям куфар, в който мога да взема повече продукти).

Приятната част е свързана с избора на дрехи и аксесоари. Откакто започнах да прилагам системата с цветовете, животът ми се улесни драстично. Подходът е много лесен – избирам си три основни цвята и групирам багажа на елементи, които са:

  • задължителни,
  • полезни и
  • за вземане по желание

Това е схемата, по която изграждам гардероба си за пътуване. Един от най-големите плюсове на този подход е възможността за лесно комбиниране на различните дрехи и създаването на почти неограничен брой съчетания. Изтегли от Интернет списък за пътуване.

дрехи за ръчен лагаж

За този уикенд заложих на синьо, розово и бяло като основни цветове. Избрах два чифта обувки – удобни спортни slip-ons, с които да пътувам, и елегантни равни сандали за почивката. Когато пътувам със самолет, предпочитам да нося затворени обувки и дълъг панталон със свободна семпла блуза, като през лятото си нося и шал, с който мога да се завия, заради климатизацията в самолета. За избора ми на бански този сезон можеш да си припомниш тук, а какво нося в дамската си чанта – тук.

В куфара си сложих:

Рокля с тропически десен и черна рокля на бели точки – Daphne
Моряшка тениска и бял топ – LC Waikiki
Тениска с тукан – Tally Weijl
Двулицев шал – Andrews lady
Куфар, дънкови шорти и сандали – Twin Set

необходими дрехи за пътуване

Нося:

Кремава блуза – Andrews lady
Бели дънки – Forever 21
Спортни обувки – LC Waikiki

Снимки: Мартина Тодорова