Красива коса с био козметика

красива женска коса

Дългата, гъста и уханна коса още в миналото и през вековете е била символ на женственост, обаяние и чар. За нея се пеели оди, над нея въздишали влюбени мъже, а в знак на благодарност, девойките давали къдрица на своите любими.

За да бъде отгледана здрава, бляскава и красива женската красота се нуждае от ежедневна грижа и най-вече естествени състави в козметиката за коса. Такива предлагат съвременните био шампоани.

Грижа за косата

Подобно на кожата, косата трябва да бъде подхранена и защитена. Почистване на косата, изчеткване, изглаждане и честото боядисване могат да оставят косата суха, скучна и податливи на накъсване. Това определено няма да направи косата ви по-дълга или сияйна. Специалистите съветват да избираме измежду богат избор на продукти с органичен състав за грижа по косата. Като съобразяваме някои естествени висококачествени активни съставки, това ще им даде сила и жизненост.

Дълга или подстригана коса

Безспорен е факта, че дългата коса е най-модерната прическа на всички времена. Нейната съблазън и красота са възпявани векове наред. За значението на дългите коси свидетелстват легенди и митове, носени през древните народи. От тях произхождат и множество рецепти за естествени състави и био продукти, които днес се използват в рецептите за био шампоани. За разлика от дългата история на дългата коса, за подстригване на косите в миналото се говорело, само, когато ставало дума за ритуали и жертвоприношения. Днес модерното фризьорство далеч задминава тези стереотипи и предлага качествено оборудване и грижа за косата.

Права или къдрава коса

Къдравата коса засенчвала правата векове по-рано. Дори онези, които не я притежавали постигали подобен ефект с топли и студени похвати за къдрене, в това число ролки. Днес на мода е както правата, така и къдрава коса, но и едната и другата се нуждаят от максимално от естествена грижа с био продукти, които запазват ценните й качества и се грижат за добрия вид.

Естествена или боядисана коса

Боядисването на косите било на мода също още в далечното минало. Майките измивали косите на тъмнокосите си дъщери с чай от орехи или коприва, а на русокосите с чай от лайка. Така постигали копринен блясък и естествена красота с природни продукти. Съставът на много от тях се използва широко и днес в направата на множество био шампоани.