Доказани във времето
Престиж ЕООД
0
Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. до офис на Еконт

ТуникиКратка история

Като вид облекло туниката има древна история. За първи път се появява през 14-13 век пр. Хр. в Персия, Вавилон и Египет. Използвала се е както от мъжете, така и от жените и е представлявала парче плат, увито по специфичен начин около тялото. В Римската империя и Елада също е позната нейна разновидност. Висшите класи в тези общества са носели този вид дреха, изработена от деликатни и тънки материи като коприна и лен. Боядисвали са ги в бяло, защото цветът е символ на аристократизмът и благородническата кръв.

Качествата на дрехата не остават незабелязани и от арабите, които дори я превръщат в свое традиционно облекло.

В Европа туниката отново става популярна, благодарение на хипарското движение през 60-те години на 20 век. По-късно този тоалет намира място и на модния подиум, като пръв в колекцията си го включва световно известният дизайнер Ив Сен Лоран.

Предимства на въпросния тоалет

Туниката неизменно присъства в дамския гардероб, най-вече заради своята практичност. Това е универсална дреха, която лесно се съчетава с повечето от останалите елементи в дамския аутфит. Така например класическа е комбинацията между нея и прилепнал клин. Правите дънки и късите панталони също са чудесно съчетание. При моделите с по-дълги размери е подходящо да се носи и само с чорапогащник.

В зависимост от комбинацията, която сте направили, подобна визия е удачен избор за ежедневието, за работата в офиса, а така също и за официални срещи. Най-големият плюс на тази дреха обаче е, че прикрива недостатъците на фигурата. С нея жените винаги се чувстват комфортно и уверено, поради което често бива избирана като една отлична алтернатива на роклята.

Моделите, които предлагаме в нашия онлайн магазин са разнообразни и евтини, може да избирате между следните модели:

  • елегантни;
  • асиметрични;
  • широки макси модели;
  • с дантелени акценти;
  • кожени;
  • спортни;
  • ежедневни;
  • с дълъг ръкав, къс ръкав, ¾ ръкав.

При нас ще откриете модели, подходящи както за летния, така и за зимния сезон. Цветовете са подбрани така, че да отговарят на конкретното годишно време. За есенно-зимния сезон моделите обикновено са в по-топлите и тъмни багри като бордо, бежово, оранжево и маслено зелено. За летните дни са актуални свежите, ярки нюанси на жълто, синьо и розово.

Пазарувайки онлайн от Prestigefashion.bg вие си гарантирате качество, изгодни цени и модерна, привлекателна визия.


Нагоре