Доказани във времето
Престиж ЕООД
0
Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. до офис на Еконт

Дамски дънки


Дамски дънки Solin Y-449
Дамски дънки Solin 617
Дамски дънки Solin 574
Дамски дънки Solin 51444-02
Дамски дънки Solin 51444-01
Дамски дънки Solin 579
Дамски дънки 9631

25.00 лв.

38, 40
Дамски дънки 761
Дамски дънки 737

28.00 лв.

37, 38, 40
Дамски дънки Solin 599
Дамски дънки Solin 573

25.00 лв.

26, 27, 29, 34
Дамски дънки Solin 547
Дамски дънки Solin 05
Дамски дънки Solin 592
Дамски дънки DM6196

ПРОМО

Дамски дънки Solin 585

25.00 лв. 35.00 лв.

27

За дънките е изписано толкова много, че едва ли има човек, който да не знае поне няколко факта за тях. Това разбира се, не е случайно. Джинсите, както всъщност е оригиналното им име са най-популярното облекло вече второ столетие и по всичко личи, че ще останат такива и за в бъдеще. Да си припомни все пак историята на този вид дреха и да проследим развитието и до наши дни. Ето няколко любопитни сведения:

  1. Създателят на първите дънки е легендарният Леви Щраус. През далечната 1853г. той изработва панталони от плат предназначен за палатки, т.нар. брезент. Щраус купува материала от френското градче Ним, оттам и наименованието му деним (de Nimes).
  2. През  30-те години на 20 век платът, от който започват да се произвеждат дънките се внася от Генуа. Върху пакетите е имало щампа с надпис Genus, откъдето произлиза и името им, с което остават завинаги в историята - джинси. Първоначално употребата им е главно за работно облекло. Носени са от каубои и фермери. През Втората Световна война те са използвани за униформа на войниците. Плътни са, здрави и удобни - идеални за полеви условия.
  3. През 50-те години на 20 век те стават дреха на хипитата и американските младежи. Две десетилетия по-късно популярността на джинсовите панталони нараства толкова бързо и глобално, че започват да се появяват модни тенденции и нови технологии за създаването им. Първите два метода, чрез които се обработват са overdye и stonewash. Първият представлява пребоядисване на тъканта, а чрез вторият се постига допълнителна мекота и гъвкавост на плата. Класическият цвят е индигово синьо и дори първоначално е била употребявана боя от естествено индиго. Тя е оставала следи по кожата и бельото, затова малко по-късно е заменена от синтетични оцветители.

Как да ги съчетаваме с останалите елементи от тоалета?

В наши дни дънките са най-разпространеното облекло, предпочитано и от дамите. Те са подходящи за всички видове социални среди и контакти. Комфортни са, модерни и разнообразни. С тях бихте изглеждали представително дори на делова среща. Просто трябва да са от класическия тип - нормална форма, нито прекалено тесни, нито прекалено широки, а прави. Цветът е тъмно синьо. Комбинирани с черна риза, сако, кожен колан и елегантни обувки, иначе обикновеният деним се превръща в стилна, актуална дреха.

Основни модели и форми

Този вид дреха е идеален избор и за ежедневието, защото е удобен и същевременно с това атрактивен. В нашия онлайн магазин ще откриете изключително разнообразие от класически, ластични модели и дънки с висока и ниска талия. Особенно актуални са видовете декорирани с бродерия или такива украсени с различни орнаменти като кабси, камъчета и значки. Предлагаме накъсани, спортни, официални и класически типове.

Съществуват най-различни модели. Има шест основни форми - класически (original), отпуснати (relaxed), нормални (regular), тесни (skinny), прави (straight) и свободни, широки (loose). Кой тип ще изберете зависи не само от повода, но и от вашите физически данни. Хубаво е да се съобразявате с тях, за да  не стои даден чифт като подарен върху вас. Например по-пълните и ниски жени е препоръчително да се придържат към правите кройки. С тяхна помощ силуетът се издължава и създава оптическата илюзия за по-слаба фигура. Налични са всички размери, от най-малките до най-големите.

Дънките в гардероба на дамите са като малката черна рокля, т.е задължителни! Разгледайте продуктовия каталог на Prestigefashion.bg и се сдобийте с желания вид на атрактивна цена.


Нагоре